C/ Ramon Batlle, 39-45 - 08030 Barcelona

933 468 001

Educació secundària

Educació secundària (S1, S2, S3 i S4)

A l’etapa d’educació secundària obligatòria (ESO) a FEDAC Sant Andreu, ens proposem oferir als nois i noies una educació de qualitat que afavoreixi un desenvolupament personal sòlid i la consolidació de les competències bàsiques. Per això, a la nostra escola apostem per la tutoria amb tres tutors a cada curs, amb l’objectiu de garantir un bon seguiment personal i familiar de cada alumne. També incidim especialment a fomentar la cohesió de grup a través de sortides i activitats de convivència.

Ahora, la secundària a FEDAC Sant Andreu es caracteritza per la nostra oferta de matèries optatives, que inclou la possibilitat d’aprendre alemany com a segona llengua estrangera, i per la diversitat de metodologies actives que apliquem: treball sistematitzat / globalitzat per projectes, pensament crític, treball en context real, rutines de pensament (metacognició), gamificació, visual thinking… També apostem clarament pels contextos digitals en els processos d’ensenyament i aprenentatge, de manera que cada alumne disposa d’un ordinador d’ús personal. 

Projectes de l’etapa

Projectes interdisciplinaris

A l’etapa de secundària els alumnes realitzen projectes interdisciplinaris, vinculats a diferents àrees de coneixement que s’interrelacionen i on el seu lideratge i iniciativa personal tenen un paper predominant.

En el desenvolupament d’aquests projectes, els professors guien els estudiants, que s’organitzen en grups de treball cooperatiu. En alguns dels projectes, se segueix la metodologia STEAM per transformar l’entorn a partir del desenvolupament d’algun dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). Alguns dels projectes interdisciplinaris de FEDAC Sant Andreu són els següents:

 

 

 • Què li està passant al temps?
 • Could we live in Planet B?
 • Migracions d'ocells
 • Cetacis, tortugues i plàstics
 • Museu dels materials
 • Viatgem a la prehistòria amb el còmic
 • Mesopotàmia i Egipte
 • A la recerca dels romans
 • Fem cinema?
 • Tots els avions de paper volen igual?
 • Com ha de créixer una ciutat?
 • Temps de castells
 • El show de Truman
 • Quin és el missatge del Pessebre vivent?
Tutoria entre iguals (TEI)

Des del curs 2021-2022 implementem amb els alumnes de secundària el programa Tutoria entre Iguals (TEI). Es tracta d’un projecte educatiu innovador per millorar la integració escolar, la convivència i el respecte mutu entre els estudiants amb la finalitat de prevenir l’assetjament escolar.

El projecte es basa en l’acompanyament que l’alumnat de 3r de secundària fa amb l’alumnat de 1r de secundària. Així, cada alumne de 1r curs té un tutor emocional de 3r, que l’ajuda en el procés d’integració a l’escola i a l’etapa de secundària.

El coordinador del programa TEI, el departament d’orientació de l’escola i els tutors de l’alumnat de 1r i 3r de secundària realitzen també amb els alumnes una sèrie d’activitats, dinàmiques i reunions per assolir els objectius del projecte.

FEDAC Sant Andreu Report, la revista digital de l'escola

FEDAC Sant Andreu Report és el nom del diari escolar digital que elaboren els alumnes de secundària. El diari forma part del projecte Revista Escolar Digital (RED), una xarxa de publicacions digitals escolars que compten amb el suport de periodistes professionals.

Els alumnes actualitzen cada setmana els continguts de la publicació digital amb l’ajuda d’un professor i la coordinació d’un periodista. L’objectiu del projecte és fomentar l’esperit crític, la lectura de premsa entre els adolescents i el desenvolupament de les habilitats comunicatives.

A més, el projecte permet als estudiants acreditar-se com a periodistes júniors en la cobertura d’esdeveniments culturals de Barcelona, traspassant les parets de l’escola. Alguns dels articles del FEDAC Sant Andreu Report s’han publicat també a l’apartat digital Junior Report del diari La Vanguardia.

Patrimonia'm, descobrint Can Fabra

Des de fa uns quants anys, participem en el projecte Patrimonia’m, que impulsa el Museu d’Història de Barcelona (MUHBA) per donar a conèixer, conservar i posar en valor el patrimoni de la ciutat entre els alumnes de secundària.

En el nostre cas, els nois i noies de 4t de secundària realitzen aquest projecte de descoberta del patrimoni local amb l’antiga fàbrica de fil Fabra i Coats (Can Fabra) com a protagonista. Així, cada curs Can Fabra es converteix en el fil conductor perquè els alumnes desenvolupin un projecte que posa en valor el passat industrial de la ciutat i del barri de Sant Andreu.

Podeu descobrir els resultats de les investigacions realitzades a la web Can Fabra. Una fàbrica plena de vida.

EFIM, concurs de fotografia de patrimoni per a joves

Des de l’àrea d’història de l’escola, animem els alumnes de secundària a participar en el concurs de fotografia EFIM. L’objectiu d’aquesta experiència és apropar els joves al patrimoni cultural i monumental mentre desenvolupen la seva creativitat a partir de la tècnica fotogràfica.
En els darrers cursos, diversos alumnes de FEDAC Sant Andreu han resultat premiats amb viatges culturals i masterclasses de fotografia.

Somnis de futur, projecte d'orientació acadèmica

Somnis de futur és el programa d’orientació acadèmica i professional creat des de FEDAC Sant Andreu i que adrecem als alumnes de 3r i 4t de secundària amb l’objectiu de presentar diferents àmbits professionals a l’alumnat per començar-los a guiar en les seves primeres decisions vitals: primer en l'àmbit acadèmic i, una mica més enllà, en un futur laboral.

El projecte té la col·laboració de diverses entitats de l'entorn especialitzades en orientació juvenil com el Punt infoJOVE i de famílies i exalumnes de l'escola.

Servei comunitari: Banc de Sang

Els alumnes de secundària dediquen temps fora de l’horari escolar a realitzar activitats de servei a la comunitat, ja sigui a la mateixa escola o col·laborant amb altres entitats o institucions de l’entorn.

Aquesta experiència de servei comunitari els permet conèixer una altra realitat social i educativa, alhora que els ofereix l’oportunitat de saber què implica fer un voluntariat.

Des de fa uns quants anys, els nostres alumnes participen activament amb l’Obra Social de Sant Joan de Déu, en programes com Inclou o Altaveu; amb el Banc de Sang realitzant campanyes de difusió i conscienciació, o bé col·laborant en les campanyes solidàries de l’escola.

Robòtica educativa (First LEGO League)
A FEDAC Sant Andreu participem cada curs en el FIRST LEGO League Challenge. Aquesta competició convida els alumnes de secundària a treballar en equip per resoldre una problemàtica del món real, amb l’objectiu de fer-los descobrir la diversió i l’emoció per la ciència i la tecnologia.

Activitats complementàries

Com a escola concertada, oferim una sèrie d’activitats complementàries dins de l’horari lectiu i per a tots els alumnes. Aquestes activitats reforcen la qualitat del nostre projecte educatiu i l’aprenentatge i l’evolució dels nois i noies.

A l’etapa d’educació secundària impartim les activitats complementàries següents:

 • LideratgeS: LeaderInMe (LEM)
 • Ecologia emocional
 • Junior Report
 • Oratòria

Descarrega el pdf amb els detalls de les complementàries de secundària.

Matèries optatives

A l’etapa de secundària, els nois i noies poden triar algunes matèries en funció de les seves preferències i els seus projectes de futur. A FEDAC Sant Andreu oferim les següents matèries optatives: 

 • Alemany (1r, 2n, 3r i 4t)
 • Suport al Pla lector (1r, 2n, 3r i 4t)
 • Ludimat (1r i 2n)
 • Laboratori (1r, 2n i 3r)
 • Taller (1r, 2n, 3r i 4t)
 • Expressió (1r)
 • Oratòria (2n)
 • Emprenedoria (3r)
 • Cultura clàssica (3r)
 • Economia domèstica (4t)

Consulta els detalls al pdf adjunt

Contacta amb nosaltres

Si vols rebre informació sobre cursos, activitats i esdeveniments de la fundació.

CreaEscola Quality Certificate for Education Website