C/ Ramon Batlle, 39-45 - 08030 Barcelona

933 468 001

Educació infantil

Educació infantil (I3, I4 i I5)

A FEDAC Sant Andreu acollim els infants en un entorn proper i familiar, donant prioritat als vincles i la gestió emocional, així com als hàbits i les rutines que els aporten seguretat. En aquesta primera etapa a la nostra escola, acompanyem els més menuts en el seu desig de preguntar-se i voler saber, i fem que aquest desig sigui el motor per a l’aprenentatge i el desenvolupament personal.

Al llarg dels tres cursos de l’etapa d’educació infantil, donem resposta a les diferents realitats i processos evolutius dels nens i nenes a partir de propostes diverses: projectes, treball sistemàtic, ambients d’aprenentatge… integrant-hi l’anglès i les eines TAC. 

Projectes de l’etapa

Fonoconsciència

A educació infantil dediquem cada dia de forma sistemàtica una estona al treball de la consciència fonològica. L’objectiu és generar en els nens i nenes una base sòlida per al procés de descoberta de la lectoescriptura (sons, grafies, estructures, textos…).

Global-English

Les docents referents d’anglès desperten l’interès dels infants per aquesta llengua de forma lúdica i integrada a totes les àrees. Per això, a través del projecte Global-English dediquem més de sis hores a la setmana a introduir l’anglès en els alumnes d’educació infantil a través de diverses activitats: Lines (relacionat amb el llenguatge escrit), Psychomotor Activity (relacionat amb la descoberta d’un mateix), Story Telling (relacionat amb el llenguatge oral) i Talking About (relacionat amb la descoberta de l’entorn).

Matemàtics

Afavorim el desenvolupament del llenguatge matemàtic a través del projecte Matemàtics, de creació pròpia. Basem l’aprenentatge de les matemàtiques a partir de les pròpies vivències dels infants, fonamentades en l’observació, la manipulació de materials i l’experimentació. D’aquesta manera, els infants desenvolupen el raonament, la lògica, la representació...

Audicions

En el projecte Audicions, presentem cada quinze dies als nens i nenes d’educació infantil una composició musical diferent i en fem la descoberta: parlem del seu compositor, fem atenció a allò que escoltem, diferenciem les qualitats del so, descobrim els instruments i parlem també d’allò que ens fa sentir.
Cada audició és d’una època i estil diferent, i l’escoltem diàriament durant dues setmanes.

Experimento

A educació infantil iniciem la descoberta del pensament científic a través de projecte Experimento. Cada setmana dediquem una sessió al projecte en grup reduït, que ens permet observar materials i fenòmens, verbalitzar hipòtesis, explorar i posar en comú conclusions.

Aprenem jugant

Destinem una sessió a la setmana a experimentar motriument aquells aspectes que paral·lelament anem descobrim a l’aula, com els continguts matemàtics i lingüístics o la descoberta de l’entorn. D’aquesta manera, integrem i consolidem d’una forma més significativa tots aquests aprenentatges a través de la motricitat.

Ambients d'aprenentatge

Cada setmana dediquem dues sessions als ambients d’aprenentatge, en grups reduïts i internivell. Els ambients d’aprenentatge són espais temàtics que afavoreixen l’aprenentatge vivencial i autoregulat dels infants, ja que donen resposta als diferents interessos i necessitats dels nens i nenes. En els ambients d’aprenentatge, les mestres acompanyen els infants en els processos d’autogestió i autoconeixement.

Activitats complementàries

Som una escola concertada i, com a tal, oferim un conjunt d’activitats complementàries dins de l’horari lectiu i per a tots els nens i nenes. Aquestes activitats reforcen la qualitat del nostre projecte educatiu i l’aprenentatge i l’evolució dels nostres alumnes.
A l’etapa d’educació infantil a FEDAC Sant Andreu oferim les següents activitats complementàries: 

  • Lideratges: LeaderInMe (LEM)
  • Interioritat: TUtopia
  • Art i tecnologia: artTIC
  • Escacs: eskcmat
  • Oratòria

Consulta els detalls de les activitats complementàries en aquest pdf.

Contacta amb nosaltres

Si vols rebre informació sobre cursos, activitats i esdeveniments de la fundació.

CreaEscola Quality Certificate for Education Website