Donem resposta als reptes del món actual
C/ Ramon Batlle, 39-45 - 08030 Barcelona
933 468 001
L’escola sempre ha estat atenta als reptes socials, un d’ells és com incorporar en els processos d’aprenentatge eines digitals sense que aquestes suplantin altres eines i suports molt valuosos en el creixement d’infants i joves.
A FEDAC Sant Andreu sempre hem entomat el repte des de la responsabilitat educativa, sabent que és la més complexa. La prohibició o difondre creences demonitzadores de les eines digitals no ens ha semblat mai un bon camí. La responsabilitat de l’escola exigeix promoure actituds saludables i eines per viure en una societat digitalitzada, però sense perdre de vista l’essència de la persona, les relacions interpersonals de qualitat i ben arrelades.
Entenem que l’alumnat de Primària no han de portar el mòbil a l’escola, i així ho vam decidir ja fa molts anys i aquest principi queda recollit a les nostres Normes de funcionament.
L’alumnat de secundària que porten mòbil l’han de deixar a la taquilla personal quan arriben a l’escola i l’agafen quan marxen cap a casa. Els temps d’esbarjo tampoc es pot utilitzar el mòbil, ja que promovem el joc i la interacció entre els joves dinamitzant els patis amb jocs de taula, tenis taula, zones tranquil·les per parlar i esport.
Els nous espais creats al pati de l’escola s’han fet per promoure aquestes interaccions d’infants i joves, i per això ens van exposar les seves necessitats abans de fer canvis al pati.
Per poder dur a terme tasques tot l’alumnat tenen un Chromebook d’ús personal per treballar a l’escola, i si per algun motiu han d’utilitzar un telèfon mòbil el podran utilitzar excepcionalment amb l’autorització d’un educador.
Des de 4t de Primària plantegem als nens i nenes, situacions sobre riscos a les xarxes socials i entorns digitals dins del programa “Stop Bullying” de la Fundació Barça, ja a 6è de Primària dins del programa de salut “Tomando conciencia” es reflexiona i treballa sobre salut i usos de pantalles i mòbils. Els mossos d’esquadra venen a fer una xerrada sobre seguretat digital a la xarxa als nois i noies de 6è. A 1r d’ESO treballem amb el Punt Jove usos i abusos de pantalles. Totes aquestes activitats se centren en un moment clau per tal que els nois i noies puguin reflexionar i tenir coneixement sobre els riscos i comportaments responsables en els usos de les pantalles. A 3r i 4t d’ESO es continua aquest acompanyament des de l’acció tutorial.
El repte dels usos dels mòbils passa pels adults i per aquest motiu oferim xerrades a les famílies de l’escola, el passat 21 de febrer l’Anna Ramis va compartir a l’escola les seves reflexions per facilitat eines i recursos a les famílies sobre l’ús de pantalles en un context familiar.
Des de l’escola tenim el compromís de facilitar eines educatives a tota la Comunitat, pensem que és la manera de transformar l’entorn. Si volem aconseguir un impacte en la forma de fer i en els aprenentatges de totes les persones cal fer-ho plegats. La gestió de pantalles, també requereix compartir criteris i conèixer bé la realitat en què vivim.
25 escoles a Catalunya amb un projecte transformador, compromès i il·lusionant: #avuixdemà
© 2020 Escoles FEDAC | Tots els drets reservats - Avís legal - Política de privadesa - Política de cookies - Design by Creaescola