C/ Ramon Batlle, 39-45 - 08030 Barcelona

933 468 001

Voluntariat per la llengua

Voluntariat per la llengua

L’escola FEDAC Sant Andreu està encarant el repte d’atendre el degoteig d’alumnes nouvinguts amb una necessitat crucial: aprendre el català. Amb recursos limitats, l’escola ha fet una crida a la famílies, en una mostra evident de solidaritat i comunitat, els pares i mares s’han ofert a realitzar un voluntariat per la llengua i, així, ensenyar català als alumnes que arriben a l’escola amb poc o cap coneixement de la nostra llengua. Aquesta iniciativa, sorgida de la necessitat i el compromís amb la inclusió i l’èxit educatiu de tots els alumnes, ha demostrat ser un èxit rotund. 

Des de febrer que es va iniciar el projecte de voluntariat per la llengua, són ja són nou famílies que dediquen entre una o dues hores setmanals a fer conversa i jocs en català, dins l’horari lectiu, a més de trenta alumnes de tots els cicles. D’aquesta manera, els alumnes nouvinguts han pogut integrar-se més ràpidament i de manera més efectiva a la vida escolar.

Els beneficis d’aquesta col·laboració entre l’escola i les famílies són múltiples i profunds. En primer lloc, els alumnes nouvinguts poden superar més ràpidament la barrera lingüística, donant-los accés a una educació de qualitat i una integració més completa a la societat catalana. A més, aquest intercanvi no només enforteix els vincles entre la comunitat escolar, sinó que també fomenta la valoració de la diversitat i la inclusió. Destacar la tasca d’aquestes famílies és essencial per reconèixer l’enorme contribució que fan al benestar i l’èxit dels alumnes de l’Escola FEDAC Sant Andreu. El seu voluntariat desinteressat i el seu compromís amb l’educació dels seus fills i filles, així com de tota la comunitat escolar, són exemples de solidaritat i implicació que inspiren a tots. 

La valoració del projecte fins el moment és molt positiva, els alumnes esperen cada setmana els seus voluntaris amb els que han creat uns lligams especials; i els voluntaris tenen molt present la trobada i busquen mil i un recursos per enriquir les seves intervencions. 

Tot l’equip docent agraeix la seva tasca i és un testimoniatge clau del poder de la comunitat per superar els reptes i crear un entorn educatiu més ric i acollidor per a tots, donant encara més valor al nostre projecte sobre el bé comú.

CreaEscola Quality Certificate for Education Website