C/ Ramon Batlle, 39-45 - 08030 Barcelona

933 468 001

Ventana Cinéfila, un projecte de reflexió

Ventana Cinéfila, un projecte de reflexió

La participació en projectes educatius, com “Ventana Cinéfila”, centrats en la visualització de curtmetratges i llargmetratges educatius, especialment quan estan vinculats a plataformes com Filmin i el prestigiós Festival Internacional de Cinema de Sitges, ofereix una oportunitat valuosa per als alumnes. Aquesta modalitat educativa combina l’art cinematogràfic amb l’aprenentatge, estimulant la curiositat i l’aprenentatge actiu.

Cartell del festival "Ventana Cinéfila"

Ventana Cinéfila recull una acurada selecció composta per 7 llargmetratges i 2 programes de curtmetratges, cadascun d’autors internacionals contemporanis que es fan ressò d’assumptes que apel·len a la realitat present de qualsevol alumne des de diferents enfocaments i plantejaments narratius, cosa que propicia un apropament actiu i transversal a múltiples matèries. 

Cartell del festival "Ventana Cinéfila"

El visionament de curtmetratges ofereix una finestra a un món ric de temes i estils visuals, estimulant la sensibilitat estètica dels alumnes i augmentant la seva comprensió de les diferents narratives i cultures. A través de la reflexió sobre aquestes obres, els alumnes desenvolupen habilitats crítiques i analítiques, aprenent a expressar les seves opinions de manera argumentada.

Seguidament, us deixem amb dues reflexions sobre aquest visionat per part de l’alumnat de P4:

“A LEM hem vist uns curts de Filmin en col·laboració amb el Festival de SItges. Aquest és un festival de cinema fantàstic i de terror, però els curts que hem vist no eren de por.

Hem vist quatre curts en total. Tots tenien arguments diferents que feien reflexionar. Després de veure’ls, els puntuàvem i els comentàvem entre tota la classe.

A mi el que m’ha agradat més és un que es diu ‘’Planchazo’’. Va d’una nena que és molt bona llençant-se de cap i una que no, però al final la nena que es llença malament soluciona un problema de l’altra.”

P.J

A LEM hem vist 4 curtmetratges per reflexionar que estan a la plataforma Filmin.

Al curtmetratge A fish for a friend he pensat que ens hem d’ajudar i que si no ens coneixem, no passa res, perquè hem d’ajudar-nos els uns als altres i preocupar-nos dels companys: si es troben bé, si necessiten alguna cosa, etc.

Al curtmetratge Mogu & Perol he reflexionat sobre que als amics se’ls han de cuidar i donar molt d’afecte i amor, també que si els hi passa alguna cosa, ens hem de preocupar i ajudar-los. 

E.H

CreaEscola Quality Certificate for Education Website