C/ Ramon Batlle, 39-45 - 08030 Barcelona

933 468 001

Què és la SIEI i com funciona a la nostra escola?

Què és la SIEI i com funciona a la nostra escola?

Aquest curs escolar, la nostra escola ha estat dotada amb un recurs molt valuós: la SIEI, és a dir, els Suports Intensius per a l’Escolarització Inclusiva. Aquest reforç representa un pas endavant en el nostre compromís amb una educació inclusiva i de qualitat per a tot l’alumnat.

Un recurs per a tothom, pensat per a cadascú

SIEI

La SIEI està destinada a atendre alumnes amb necessitats educatives especials (NESE) que presenten limitacions significatives en l’àmbit cognitiu i de la conducta adaptativa. Aquests alumnes requereixen, al llarg de tota la seva escolarització, suports intensius i continuats per poder participar, aprendre i créixer en el marc ordinari de l’escola.

El recurs no només consisteix en un espai físic, sinó que es tracta d’una dotació de professionals especialitzats que s’incorporen a l’equip del centre: un mestre d’educació especial i un tècnic en educació inclusiva. La seva funció és oferir suport intensiu, però sempre mantenint el vincle dels alumnes amb el seu grup classe de referència.

Una resposta inclusiva i coordinada

La clau de la SIEI és que tota la comunitat educativa en forma part. Tant el tutor o tutora com el professorat del grup i els especialistes treballen conjuntament per adaptar l’entorn, les activitats i els suports a les necessitats de cada alumne.

A més, l’atenció educativa es fa sempre en coordinació amb l’Equip d’Assessorament Psicopedagògic (EAP) del districte, que és qui avalua i proposa la incorporació d’un alumne a la SIEI, mitjançant un informe de reconeixement de necessitats específiques.

SIEI

Com s’organitza la SIEI al nostre centre?

La incorporació de la SIEI s’integra dins del model inclusiu que ja desenvolupem com a escola. L’equip directiu, juntament amb la Comissió d’Atenció Educativa Inclusiva (CAEI), és l’encarregat de gestionar els recursos i definir els criteris d’actuació per garantir una atenció educativa personalitzada i inclusiva.

També es manté una estreta col·laboració amb el Consorci d’Educació i altres agents externs, assegurant que els suports siguin eficients, coordinats i adaptats a cada situació.

En quines etapes educatives actua la SIEI?

La SIEI pot intervenir a les etapes d’educació infantil, primària i ESO, en funció de les necessitats dels alumnes i de la resolució dels Serveis Territorials, que són els qui assignen aquesta dotació a les escoles.

Amb aquest nou recurs, continuem treballant per construir una escola més equitativa, inclusiva i respectuosa amb la diversitat, on tothom trobi el seu lloc i pugui desenvolupar-se plenament.