C/ Ramon Batlle, 39-45 - 08030 Barcelona

933 468 001

Primeres passes a l’escola

Primeres passes a l’escola

Les primeres passes a l’escola impliquen abraçades, acomiadaments, enyor, petons, neguits, acompanyament, joc, descobertes, rialles i somriures. L’inici d’un nou curs és, sobretot, intrigant pels més petits de l’escola. Mestres, famílies i infants comparteixen nervis i expectatives que junts anirem resolent i afrontant. 

El pas a l’escola, tot i que hagin anat a llar d’infants abans, és un gran pas. Creix l’autonomia, els espais s’amplien, els materials canvien, augmenten el nombre de companys/es i mestres, passen de ser dels/les grans als petits/es de l’escola… És moment de canvis importants i des de l’escola ho tenim en compte i intentem donar-hi resposta.

Com ho organitzem? Fem una primera trobada amb les famílies i els fills/es perquè coneguin l’espai i l’equip docent. Adaptem els horaris de la primera setmana per fer una entrada gradual i els dividim en dos grups amb diferents franges horàries. Augmentem el nombre d’adults per grup durant el mes de setembre per tal que els infants estiguin millor atesos. Durant la primera setmana deixem entrar a les famílies que ho necessitin una estoneta al matí per acompanyar als infants. Obrim les dues aules amb tots els infants i quan aquests comencen a crear vincles entre ells i amb els mestres, llavors, decidim els grups. I també realitzem reunions inicials voluntàries amb aquelles famílies que ho desitgin. 

L’objectiu és que famílies i infants facin les primeres passes a l’escola d’una forma tranquil·la i positiva i que, sobretot, se sentin acompanyats/des i a gust. És molt gratificant veure com, a poc a poc, van fent-se el seu lloc, es van aprenent els noms dels/les altres, es van obrint tant als mestres com als companys/es i, junts, anem aprenent i creixent durant el curs. 

Tenen tota l’etapa escolar per davant plena de novetats i possibilitats. Realment avui dia el món és tan canviant que no sabem ben bé què els esperarà quan arribin a 4t d’ESO i siguin la Promoció del 2034-35, però esperem que tinguin un bon viatge educatiu i que, a poc a poc, vagin coneixent i desenvolupant la millor versió d’ells/es mateixos/es.

Benvinguts/des a l’inici de l’aventura!