C/ Ramon Batlle, 39-45 - 08030 Barcelona

933 468 001

L’acció dels POTS i SKAMOTS

L’acció dels POTS i SKAMOTS

Està clar que la implicació activa de l’alumnat en la presa de decisions i la seva execució, millora el funcionament de l’escola i alhora els hi dona capacitat de lideratge i implicació que podran aplicar en la seva vida adulta, tant en l’àmbit personal com professional. Aquest és el cas del conjunt d’alumnes anomenats POTS i SKAMOTS que formen part del grup TEAL de treball, Escola + sostenible, que han portat a terme tota una campanya per fer front l’actual situació de sequera que vivim.

A continuació, una de les alumnes implicades en aquest procés, Mercè C. de P6, ens explica en què ha consistit:

La situació actual de sequera, deguda al canvi climàtic, fa que la necessitat d’estalviar aigua sigui més important que mai. Això no només s’ha de tenir en compte a casa, sinó que també repercuteix en altres àmbits, com per exemple el de l’escola. 

I nosaltres, els POTS i SKAMOTS, com a representants de FEDAC, volem aportar el nostre granet de sorra per a millorar aquesta situació, i per això hem posat en marxa un projecte per a l’estalvi d’aigua. 

POTS i SKAMOTS treballant plegats per l'escola

En primer lloc, vàrem dedicar un parell de reunions a parlar sobre el consum innecessari i malbaratament d’aquest recurs que nosaltres fem a diari. La reflexió sobre aquest tema, ens va portar a dissenyar un seguit d’accions perquè això no passi, tenint en compte la nostra responsabilitat com a POTS. Entre elles estarien, per exemple: fer una dutxa en lloc de banyar-se, o no llençar a la pica l’aigua restant de les nostres cantimplores i, en canvi, utilitzar aquesta per a accions més útils, tals com regar les plantes del nostre voltant.

A més, parlant de plantes, vàrem començar un petit projecte sobre el rec de les flors dels patis de la nostra escola. Vam pactar que cada dues setmanes, s’encarregaria de regar les flors del seu pati un curs diferent, a raó d’una setmana per cada classe. L’objectiu del projecte, a més de conscienciar de l’ús mesurat de l’aigua, és que els alumnes aprenguin a fer-se càrrec i siguin responsables de cuidar els espais de l’escola. Això també ho fem perquè l’escola sigui un entorn més natural i agradable per al dia a dia.

CreaEscola Quality Certificate for Education Website