C/ Ramon Batlle, 39-45 - 08030 Barcelona

933 468 001

La presència de l’art a l’escola

La presència de l’art a l’escola

Com aconseguir augmentar la presència de l’art a l’escola donant valor a les produccions artístiques dels alumnes? El projecte +Art n’és una manera. 

Un dels objectius de la nostra escola és utilitzar l’art com a un llenguatge més, sense importar l’edat, curs, o matèria. L’equip +Art, format per docents de diferents etapes, s’encarrega de potenciar la transversalitat de l’art i impulsar nous projectes que facin possible que els alumnes s’expressin mitjançant diferents disciplines artístiques. 

Volíem fer un projecte transversal basat en un tema comú. Ens agradava la idea de lligar-ho amb un ODS i, aprofitant que el Lema del curs és “Viu naturalment”, vam decidir fer l’ODS 15 (Protegir, restaurar i promoure l’ús sostenible dels ecosistemes terrestres; gestionar els boscos de manera sostenible; combatre la desertificació, aturar i revertir la degradació del sòl, i aturar la pèrdua de la diversitat).

Teníem clar que volíem fer una instal·lació artística en un espai comú de l’escola. L’Equip +Art va proposar fer un arbre comú aprofitant la columna rodona que connecta els 3 pisos i dividir cada pis en una etapa. Arrels: infantil; tronc: Primària; copa: ESO.

El treball artístic es va fer durant el segon trimestre perquè coincidís la inauguració de l’arbre amb Portes Obertes i la Rua de Carnaval de l’escola. Es van aprofitar les màscares de les disfresses de Primària per guarnir l’arbre.

El passat 14 de maig vam viure la 1a jornada +Art on les diferents escoles FEDAC vam evidenciar la presència de l’art a l’escola. Ens trobàrem per compartir els projectes i les conclusions d’aquests. També s’hi va convidar una escola externa, així com diferents entitats polítiques per presenciar l’acte. 

FEDAC Sant Andreu vam explicar el nostre projecte +Art a altres escoles, entre tots vam aconseguir crear un moment molt enriquidor, agafàrem idees, creàrem sinergies i vam conèixer metodologies de treball globalitzat.

CreaEscola Quality Certificate for Education Website