C/ Ramon Batlle, 39-45 - 08030 Barcelona

933 468 001

Gaudim de nou del Treball de Síntesi a l’ESO

Gaudim de nou del Treball de Síntesi a l’ESO

Dins del currículum actual de l’ESO, es contempla la realització del Treball de Síntesi en els cursos de primer, segon i tercer. Aquest treball de concreció temporal flexible, ha de servir per desenvolupar aprenentatges competencials a partir d’un conjunt d’activitats d’ensenyament/aprenentatge acollint diverses àrees.

Des de FEDAC Sant Andreu, es realitza aquest treball concentrat en una setmana on s’aturen les classes ordinàries per tal de combinar l’aprenentatge a l’aula amb l’experiència vivencial. A cada curs es planteja un centre d’interès al voltant del qual es despleguen diversos aprenentatges.

A primer de l’ESO, apropem als alumnes a tota la cultura romana, visitant les nombroses mostres que tenim d’aquesta civilització: Tarraco, Barcino, Baetulo… En cadascuna d’aquestes ciutats poden descobrir la petjada que ens van deixar, la seva forma de viure, els seus edificis… 

A segon de l’ESO, els animem a descobrir la vida al Delta de l’Ebre, la peculiaritat geogràfica d’aquest indret, la sembrada de l’arròs que caracteritza la zona… Els alumnes comencen la seva descoberta amb un treball a l’aula per contextualitzar l’activitat i, després, a través d’un ampli programa d’activitats, viuen en primera persona tot el que han après. Tres dies al Delta donen per molt: fer un tomb amb bicicleta, plantar arròs, anar a la platja. I també temps per la piscina, per practicar esport i fer jocs de nit.

A tercer de l’ESO viatgem fins a la Cerdanya, aquesta comarca i els seus voltants ens brinden una diversitat important: explotacions mineres, esports d’aventura, món medieval, modernisme…  Els alumnes comencen endinsant-se en la vida a una colònia de principis del segle XX al voltant de les mines de Cercs, realitzen un herbari virtual, descobreixen perquè hi ha un canal olímpic a la Seu d’Urgell, coneixen la figura de Ramon Casas… Per, dies més tard, poder veure in situ com era la vida a la mina, passejar descobrint la flora del Pirineu, practicar ràfting,  conèixer l’espectacularitat del Món Sant Benet…

Aquest curs, en el qual hem pogut reprendre aquest treball de síntesi fora de les portes de l’escola, ha suposat, a més de l’aprenentatge, un glop d’aire fresc per tots nosaltres, alumnes i educadors, ja que poder conviure uns dies fora de l’àmbit escolar ens permet reforçar lligams, descobrir altres persones, compartir experiències memorables i omplir la nostra motxilla de records per sempre. Un record #BioFEDAC

CreaEscola Quality Certificate for Education Website