C/ Ramon Batlle, 39-45 - 08030 Barcelona

933 468 001

Com ha estat l’experiència Erasmus?

Com ha estat l’experiència Erasmus?

La nostra escola, com a escola acreditada d’Erasmus, ha participat en diverses mobilitats d’alumnat i de personal docent durant el curs. L’experiència Erasmus més innovadora ha estat la mobilitat individual d’alumnat. Es tracta d’un programa per als nois i noies de 3r i 4t d’ESO, que poden fer una estada, d’entre 1 i 3 mesos, a un altre país, cursant els estudis corresponents. 

Els objectius principals a assolir en aquests programes són, en primer lloc, millorar la competència social i el creixement personal, reforçar la independència i la responsabilitat de l’alumnat. Per altra banda, millorar el coneixement de les llengües implicades en l’intercanvi; i finalment, ampliar la visió i conèixer altres cultures europees.

Enguany, hem tingut alumnat de 3r d’ESO fent estades individuals a París i a Frankfurt, i de 4t d’ESO a Frankfurt i a Verona. Algunes de les participants, us expliquen la seva experiència Erasmus de primera mà.

Junt amb 5 companyes més, hem anat d’Erasmus quaranta-cinc dies a Verona, una ciutat situada al nord d’Itàlia.
Des del primer moment vaig sentir com si estigués a casa meva. A la família que em va acollir la considero com la meva segona família, ja que m’han fet sentir que formava part d’ells i han aconseguit que el fet d’estar lluny de la meva ciutat no tingués tant de pes. Tant ells com els amics i la gent que he conegut han fet aquesta experiència única i especial, ja que sense ells no hauria estat el mateix. Han sigut tots molt simpàtics i no conèixer gaire l’idioma, no ha resultat un problema a l’hora de la comunicació. A més, amb el pas del temps anaves aprenent cada vegada l’italià fins a poder mantenir una conversa.


Pel que fa a l’escola, és molt diferent del que estava acostumada, perquè tenen una manera diferent de fer les classes. Aquesta també és una gran oportunitat per aprendre altres formes d’estudi i aprenentatge, a més de poder millorar en la parla i escolta de l’italià, ja que totes les classes eren en aquesta llengua. La possibilitat de tenir els horaris personalitzats i no estar sempre a la mateixa classe, m’ha donat l’oportunitat de conèixer a més gent i tractar amb diversos professors. A més, gràcies a l’escola he pogut viatjar i conèixer moltes ciutats com Pàdua, Ravenna, Florència i Bolonya, a part de les que ja havia visitat amb la família com Venècia i Milà, totes elles increïbles.


En conclusió, aquesta és una experiència meravellosa que he gaudit molt i que no canviaria per res. T’aporta moltes coses noves i et fa convertir en una persona més responsable i independent. Tot i que potser al principi dubtis de la idea de viure en un altre país, on tampoc coneixes l’idioma, és una experiència que recomanaria a tothom que tingui la possibilitat de fer-la, ja que tornes amb noves amistats i moments viscuts que són de per vida.

Lucía Fernández, alumna de 4t d’ESO

Des del moment en què vaig arribar, em vaig sentir molt acollida, la ciutat em va encantar des del primer moment i la gent va ser molt amable amb mi.
L’escola de Verona, em va fer veure com era aprendre d’una forma diferent un nou idioma. Els professors eren amables i es preocupaven perquè entenguéssim les classes i fóssim part d’elles.
Una de les millors parts va ser la gent que vaig conèixer, ja que em van fer sentir que els coneixia de tota la vida i malgrat la dificultat de la comunicació perquè no parlàvem el mateix idioma estàvem explicant-nos coses tot el dia. He conegut ciutats com Venècia, Florència, Pàdua i Bolonya que tenia moltes ganes de veure i m’han semblat impressionants, però la que més em va agradar va ser Verona, ja que viure allà ha fet que m’agradi cada carrer de la ciutat. M’he tornat més independent, vaig millorar el meu italià i he après altres coses que em serviran per a un futur perquè adaptar-se a un nou ambient no és fàcil.
El que més destacaria de la meva estada seria la família i la gent que hem conegut, ja que sense ells aquesta experiència no hagués sigut el mateix i he viscut un miler de moments increïbles gràcies a ells. I sense dubte repetiria i recomanaria aquesta experiència, potser al principi pensar a viure en un altre país per un temps pot espantar, però realment cada moment que passes allà ho gaudeixes molt i aquesta por desapareix, és molt bonic pensar tot el que aprens i tota la gent que coneixes i estic molt agraïda de jo haver tingut aquesta oportunitat i no haver-me quedat al marge de l’Erasmus pels meus dubtes inicials.
Espero que aquesta experiència i la gent que he conegut no es quedi en un record i espero que altres persones gaudeixin aquesta experiència de la mateixa manera que ho hem fet nosaltres.

Jana López, alumna de 4t d’ESO

Frankfurt. Experiència Erasmus

L’Erasmus que hem viscut durant els mesos a Frankfurt (Alemanya) ha sigut una experiència que mai oblidarem. Hem pogut conèixer una nova cultura, amb aspectes sorprenents d’ella que hem descobert: el menjar diferent, l’actitud de la gent, els monuments impressionants… A part d’haver tingut l’oportunitat d’aprendre més l’alemany, hem pogut fer molts amics i emportar-nos cap a Barcelona un dels millors records de l’any. Encara que é​s un país bastant diferent del nostre, l’adaptació va ser senzilla i al final d’aquesta vivència volíem fins i tot quedar-nos més temps allà!

Aitana Rey i Jana Ros, alumnes de 4t d’ESO

CreaEscola Quality Certificate for Education Website