C/ Ramon Batlle, 39-45 - 08030 Barcelona

933 468 001

Els Jocs Florals

Els Jocs Florals

A la nostra escola, des de fa molts anys, vivim la diada de Sant Jordi celebrant els Jocs Florals. Un drac que ho va trasbalsar tot, ens va fer aturar la celebració i vam haver de reinventar altres formes de viure la diada de Sant Jordi.

Però el drac és mort, o potser dorm, el cas, és que reprenem la celebració dels Jocs Florals i els volem dedicar a Josep Vallverdú en l’any del centenari del seu naixement. Josep Vallverdú va néixer el 9 de juliol de 1923, així que, aquest juliol, bufarà 100 espelmes per celebrar el seu aniversari. La seva llarga vida li ha permès ser un escriptor prolífic. Durant molts anys va estar professor universitari i també ha fet de traductor, però, sobretot, és conegut per la quantitat de llibres dedicats a la literatura juvenil i infantil amb els que ha guanyat nombrosos premis. Segurament, molts, el coneixereu per les novel·les dedicades al Rovelló de qui també se’n va fer una sèrie d’animació que va arribar al cor de petits i grans.

Així doncs, hem volgut dedicar els nostres Jocs Florals a aquest gran autor.  

Com són els Jocs Florals de FEDAC Sant Andreu? Doncs, segons cada etapa, la celebració canvia una mica, però, en tots els casos, els mots, aquests “Mots que ens salven” com ens diu el mateix Josep Vallverdú, en són els principals protagonistes. 

Les nenes i els nens d’educació infantil han escrit uns contes preciosos. Al matí, després de fer la seva desfilada, en la que han lluït els seus vestits de cavallers, princeses i dracs, compartiran amb els seus companys les seves creacions. Tot això presentat pels mantenidors de 4t de l’ESO que han preparat la presentació de l’acte tot fent també referència a l’obra de Josep Vallverdú.

L’alumnat de primària, mitjans i petits, ha baixat a la Sala Pare Coll per torns, els grans els ha tocat a la tarda, donat que han passat el matí fent una visita cultural. Allà han trobat una sala molt ben decorada, ambientada de nou amb el protagonista d’aquest any, a qui fem homenatge també a través de la decoració creada per l’alumnat de 4t d’ESO amb el suport del professorat. Allà han llegit les narracions i poemes guanyadors, tots ells vinculats als temes principals de l’obra de Vallverdú.

Pel que fa a l’alumnat de secundària també han celebrat l’acte a la Sala Pare Coll, aquest cop, però, la temàtica de les composicions ha estat la tradicional dels Jocs Florals, Amor, Fe i Pàtria i Natura. 

En cada una de les celebracions, un grup d’alumnes de 4t han fet de mantenidors, anunciant els guanyadors i preparant una bona dinàmica per donar a conèixer el nostre homenatjat, Josep Vallverdú. 

Desitgem que la Diada de Sant Jordi hagi omplert de mots el cor dels infants i joves de la nostra escola, que hagin gaudit d’un dia ben diferent i que tinguin ganes d’arribar a casa per començar un bon llibre.

Feliç Diada de Sant Jordi.

CreaEscola Quality Certificate for Education Website