C/ Ramon Batlle, 39-45 - 08030 Barcelona

933 468 001

El dia de Sant Francesc Coll

El dia de Sant Francesc Coll

El 19 de maig, és un dia especial per a l’escola, ja que celebrem el dia del Sant Francesc Coll, fundador de la congregació de les Germanes Dominiques de l’Anunciata. Per aquesta raó, tot l’alumnat de l’escola ens hem reunit al pati per gaudir d’una xocolatada i celebrar junts aquesta important data.

Celebració del dia de Sant Francesc Coll

Sant Francesc Coll va ser un sacerdot que va dedicar la seva vida a l’educació d’infants i joves, essent un ferm defensor de les classes socials més desfavorides. Va fundar, junt amb les Germanes Dominiques, tot un seguit d’escoles arreu de Catalunya amb l’objectiu de proporcionar una educació de qualitat i accessible per a tothom, independentment de la seva condició social o econòmica. Així, la celebració d’avui té un significat molt especial per a nosaltres, ja que recordem l’important llegat que va deixar Sant Francesc Coll i el seu compromís amb l’educació i el benestar dels joves.

La xocolatada al pati és una tradició que es remunta molts anys enrere, i és una manera agradable de començar el dia i de fomentar la convivència entre els alumnes. A primera hora del matí, tot l’alumnat es reuneix al pati per gaudir d’una xocolata calenta i melindros. És un moment de relaxació i d’intercanvi de vivències entre companys i mestres. Prèviament, hem recordat entre tots els missatges que fan que el llegat de Sant Francesc Coll encara estigui present entre nosaltres. I com ja és habitual, acabem cantant tots junt la cançó de Sant Francesc Coll.

A més de la xocolatada, avui també hem fet diferents activitats relacionades amb el Sant Francesc Coll, com ara treballs manuals i jocs educatius. A través d’aquestes activitats, els alumnes han après més sobre la vida i obra del Sant Francesc Coll i han reflexionat sobre la importància de l’educació i el compromís amb els altres. Alguns d’aquests treballs manuals es vendran durant la festa de l’escola per col·laborar en diverses campanyes solidàries, especialment les relacionades amb els projectes de l’Anunciata Solidària.

La celebració del dia del Sant Francesc Coll és també una oportunitat per a l’escola per establir una connexió més estreta amb la comunitat. A través d’aquesta celebració, l’escola reconeix l’important paper que té en la formació i el desenvolupament dels joves, i fomenta una relació de col·laboració i suport mutu amb les famílies i altres entitats de la comunitat.

Els educadors celebrant el dia de Sant Francesc Coll

La celebració del dia del Sant Francesc Coll i la xocolatada al pati són una manera agradable i significativa de celebrar la vida i obra del nostre fundador, i de fomentar la convivència i, representa també, una oportunitat per a l’escola per demostrar el seu compromís amb l’educació i el benestar dels joves.

Que per molts anys, doncs, puguem continuar celebrant el llegat de Sant Francesc Coll.

Celebració del dia de Sant Francesc Coll
CreaEscola Quality Certificate for Education Website