C/ Ramon Batlle, 39-45 - 08030 Barcelona

933 468 001

Demanem als Reis jocs de taula per infantil?

Demanem als Reis jocs de taula per infantil?

Si encara no sabeu quins jocs de taula posar a la carta dels Reis, aquest article potser us ajuda, ja que a l’escola ens agrada jugar i som molt aficionats als jocs de taula. 

Creiem que és un tipus d’oci que uneix als seus participants i que ensenya a relacionar-se, a saber guanyar, a saber perdre i moltes coses més que podreu anar veient en els jocs que comentarem. Tots aquests jocs els recomanem per la mateixa experiència de moltes partides amb família i amics de totes les edats. És per això que podem compartir la nostra opinió de cada un d’ells. 

La primera selecció de jocs està pensada per nens i nenes de l’etapa d’educació infantil, tot i ser versàtils per jugar amb nens més grans.

RATONES A LA CARRERA

Què aprendrem?

“Ratones a la carrera” és un joc infantil en el qual aprendrem a decidir. Fa que els nens i nenes no siguin uns espectadors «passius» del joc, sinó que aprenguin a saber que les seves accions influeixen en el resultat de la partida. 

Jocs de taula. Ratones a la carrera

Posarem en pràctica la suma a l’hora de comptar les porcions de formatge per a veure qui s’emporta la victòria, i el càlcul mental per saber si ha d’arriscar-se o no en funció de les porcions que ja hagi guanyat.

I com en la majoria de jocs, aprendran a gestionar les seves victòries i els seus fracassos, aspectes més complicats en les edats més primerenques. 

La nostra opinió

És un joc on poder observar clarament l’aprenentatge dels nens. Si els deixeu jugar i equivocar-se veureu com aprenen la millor estratègia per a millorar. És normal que al principi treguin els ratolins sense pensar, però quan vegin que si els treuen tots alhora, el gat se’ls pot menjar d’una tirada, a la següent partida s’ho pensaran dues vegades. I tot això en nens de 4 o 5 anys és una passada. 

Un altre aspecte molt important és que és un joc on poden jugar dues franges d’edat tan dispars com avis i nets. Un joc on puguin jugar grans i petits i que tots dos s’ho passin bé, la veritat que és una meravella.

MONZA

Què aprendrem?

És un gran joc amb el qual els més petits juguin a alguna cosa més que tirar daus. A cada tirada han de decidir com utilitzar-la per avançar més de pressa que els teus contrincants. S’aprèn a planificar les tirades, a pensar que farà el contrari i a reconèixer els colors. I com en la majoria de jocs s’aprèn a guanyar i sobretot a perdre.

La nostra opinió

Monza és un joc infantil de tirar daus. Però de seguida observes que els nens han de fer alguna cosa més que llançar uns daus. Veus les seves primeres cares de concentració pensant «utilitzaré el blau per a anar per aquest carril, el vermell per a anar més de pressa per aquí, el lila per a poder després utilitzar l’altre blau que tinc, etc.». Encara que el joc es basa a tirar daus i moure un cotxe, té aquest puntet de decisions que fa que sigui un gran joc per a les edats més primerenques. El fet de tenir 6 daus fa que hagin de decidir l’ordre per a fer-los servir i per a això han de planificar bé la seva jugada.

Si voleu conèixer més jocs, podeu visitar la web de dos professors de l’escola on fan l’anàlisi dels jocs amb una visió tant de la part lúdica com didàctica. Tots aquests jocs es poden jugar a qualsevol edat, l’únic que hem fet és posar el cicle que pensem que poden començar a jugar, però tots són fantàstics per jugar amb adults.

Si no sabeu on comprar aquests jocs, al barri podem gaudir d’una botiga especialitzada i segur que us podran ajudar. Es diu “La Màquinaria” i la podeu trobar al Carrer del Llenguadoc, 82, 08030 Barcelona.

CreaEscola Quality Certificate for Education Website