C/ Ramon Batlle, 39-45 - 08030 Barcelona

933 468 001

Celebrar el DENIP

Celebrar el DENIP

El passat 30 de gener a l’escola vam fer diverses accions per celebrar el DENIP (Dia Escolar per la No-violència i la Pau). Aquesta diada se celebra des del 1964. L’objectiu d’aquest dia és educar en el respecte, la tolerància, la solidaritat i la concòrdia. 

Aquest 2023, el lema de l’UNICEF és ‘’La vacuna del bon tracte’’. El programa “A l’escola fora de perill” compara la violència amb un virus que s’escampa i només produeix víctimes, i ens exposa que som nosaltres i els nostres actes qui poden tenir cura d’aquesta malaltia.

De totes les activitats que vam fer per celebrar el DENIP en volem destacar dues: la passejada per la pau i la trobada d’escoles concertades del Districte.

Al matí, a l’escola, vam agermanar les classes dels grans amb les dels petits i vam fer un passeig per la pau per Sant Andreu. A les classes s’havien fet alguns cartells amb frases i dibuixos a favor de la pau. La trobada va voler fer bategar Sant Andreu amb missatges de pau, i va servir per generar vincles entre tots els que formem la Comunitat Educativa.

Per la tarda va tenir lloc a Can Fabra la concentració d’algunes escoles del Districte de Sant Andreu per celebrar el DENIP, alumnes de 4t de primària es van reunir amb altres escoles concertades del districte. Es va llegir un manifest conjunt i un d’individual per a cada escola; cadascuna d’elles portava una petita bústia. Un cop barrejat tot l’alumnat, es col·locaven els desitjos individuals de cada nena i nen en aquestes bústies. Finalitzada la dinàmica vam fer un ball conjunt, que havíem preparat prèviament a cadascuna de les escoles.

Va ser un temps per a compartir i poder relacionar-nos amb altres escoles del barri. Tots junts sumant per un desig conjunt: la Pau.