C/ Ramon Batlle, 39-45 - 08030 Barcelona

933 468 001

Carnestoltes

Carnestoltes

La celebració del Carnestoltes és d’aquelles que a l’escola no deixa a ningú indiferent, tant per la varietat, desplegament d’imaginació com per les ganes de passar-s’ho bé, ja que com diu sa Majestat Carnestoltes… “Aquesta setmana tot s’hi val”.

La temàtica triada aquest curs per a la creació de les disfresses tenen a veure amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) promocionats per les Nacions Unides. 

El setembre de 2015, els líders mundials van adoptar tota una sèrie objectius globals per erradicar la pobresa, protegir el planeta i assegurar la prosperitat per a tothom. Cada objectiu tenia unes fites específiques que s’han d’aconseguir en els quinze anys vinents. Per arribar a aquestes fites, tot el món ha de fer la seva part: governs i societat en general.

Un cop decidida la temàtica de la festa, l’escola es va posar en marxa per decidir sobre quins ODS volíem per treballar en les disfresses. 

L’etapa d’Infantil va triar l’ODS 13 “Acció pel clima”, les classes d’I3 anaven de sols i llunes, les classes d’I4, d’estrelles i núvols i les classes d’I5, d’arcs de Sant Martí i de llamps i trons. 

El cicle dels Mitjans de Primària van triar l’ODS 14 “Vida Submarina”. A primer de primària van decidir anar de tortugues, a segon anaven de pingüins i a tercer de taurons.

El cicle dels Grans de Primària va triar l’ODS 15 “Vida d’ecosistemes terrestres”. L’alumnat de quart de primària anaven d’animals en perill d’extinció (linxs, pandes, tigres i rinoceronts), cinquè de peixos i sisè de fàbriques i cotxes. 

Les famílies de l’AFA que van oferir-se per a confeccionar els vestits, van dedicar unes tardes del mes de gener i febrer a preparar algunes les disfresses.

Aquest Carnestoltes 2023 ha estat la tornada a la total normalitat pel que fa a la celebració de la festa a l’escola. Ha tornat la desfilada al pati de totes les classes perquè, de grans a petits poguessin gaudir de les disfresses de la resta de grups i també passar-ho bé ballant tots junts. Després, els infants van poder lluir davant de les famílies, les seves disfresses i gaudir de l’ambient de festa al carrer.

Ja tornem a tenir ganes que el rei Carnestoltes torni i converteixi una setmana qualsevol en una setmana memorable!

CreaEscola Quality Certificate for Education Website