C/ Ramon Batlle, 39-45 - 08030 Barcelona

933 468 001

Batxillerat dual

Batxillerat dual

El Batxillerat dual va començar a oferir-se com a activitat extralectiva a FEDAC Sant Andreu en conveni amb Acadèmica, el curs 17/18. El cursen nois i noies que estudien ESO i Batxillerat, i alhora dediquen un esforç extra a treure un segon títol, la High School, el títol equivalent al Batxillerat americà.

Títol del Batxillerat dual d'un alumne de FEDAC Sant Andreu.

Us fem cinc cèntims sobre aquesta activitat. Es tracta d’uns estudis que, a la vegada que obtenen aquesta titulació, assoleixen diverses competències.

En primer lloc, la seva capacitat de treballar de manera autònoma. Els nois i noies han d’aprendre a planificar les activitats que han de fer, entregar-les dins terminis previstos i fer-les amb bona qualitat. Això fa que millori la seva autonomia, maduresa i capacitat d’organització. No fan el camí sols, tenen un tutor/a als Estats Units i una altra tutora a FEDAC Sant Andreu que els fan seguiment, els convoquen a videoconferències i els aclareixen dubtes. Però han de ser ells els qui tirin endavant el curs.

En segon lloc, tenen un repte tecnològic en haver de treballar amb eines digitals en la totalitat dels cursos. Això els permet consolidar les competències digitals que treballem a l’escola.

Finalment, la immersió lingüística a la qual es veuen sotmesos fa que el seu nivell d’anglès millori de forma espectacular. Treballen amb materials i persones amb qui la relació és absolutament sempre en anglès, de manera que adquireixen una competència anglesa avançada.

Actualment, un 22% dels nois i noies de 2n a 4t d’ESO de la nostra escola estudien el Batxillerat dual amb èxit. Comencen així a diferenciar la seva formació respecte a altres adolescents i per aquest esforç extra mereixen les nostres felicitacions. Aquest curs 22/23 tenim més de 50 alumnes de dins i fora de la nostra escola, ja que una altra de les característiques del nostre Batxillerat Dual és que ens permet matricular a alumnes de fora del centre, i això ens fa estar oberts a l’entorn.

El passat juliol es van graduar en Batxillerat americà, la segona promoció de la nostra escola. Volem aprofitar aquest article per felicitar a tots els graduats i animar a les noves promocions a iniciar-se en aquesta aventura. Nois i noies, la High School us espera!

Endavant amb la feina ben feta!