C/ Ramon Batlle, 39-45 - 08030 Barcelona

933 468 001

Aprenem a ser periodistes amb Junior Report

Aprenem a ser periodistes amb Junior Report

Des de fa uns anys, a FEDAC Sant Andreu vam apostar per tirar endavant un projecte que ens va captivar des del principi, Junior Report. Es tracta d’una iniciativa de La Vanguardia amb l’objectiu d’acostar el món del periodisme, en concret la premsa escrita, a l’alumnat de secundària.

Aprofundint en aquesta idea, Junior Report és un diari digital creat per alumnes, però amb un valor afegit: estan mentoritzats, guiats i aconsellats per un periodista de La Vanguardia. Aquest fet fa que els alumnes s’apropin a un entorn de treball professional, aprenguin a escriure i redactar diferents tipus d’articles periodístics, treballin en equip, desenvolupin potser una vocació professional, puguin viure de prop que significa ser periodista. 

Durant els primers anys, alumnes voluntaris de quart d’ESO s’organitzaven igual que una redacció de diari. Hi havia els directors del diari i les diferents seccions amb els seus redactors. Havien de repartir els diferents articles entre els equips, redactar les notícies, revisar-les segons el feedback rebut pel periodista xerpa, cobrir esdeveniments per després poder explicar-los, i ajustar-se a les dates de publicació. Tot això ha suposat el desenvolupament de competències com l’autonomia, el pensament crític, el desenvolupament en l’entorn digital i la comunicació. A la vegada, els ha permès cobrir diferents notícies com estrenes de teatre, participar en rodes de premsa o, fins i tot, cobrir l’entrega dels premis Gaudí. 

Junior Report. Premis Gaudí

A partir d’aquest curs, ha estat possible encabir aquest projecte en una matèria optativa de quart d’ESO, per tal que tot l’alumnat hi pugui participar. Per iniciar el procés, aquest mes de setembre, realitzaran un taller impartit per La Vanguardia on els donaran les pautes de redacció, els indicaran com hauran d’organitzar-se i la implicació que suposarà. A partir d’aquí, hauran de tirar endavant durant un curs escolar, la revista de l’escola. 

Us convidem que seguiu als nostres nous redactors llegint els seus articles a https://fedacsantandreu.junior-report.media/