C/ Ramon Batlle, 39-45 - 08030 Barcelona

933 468 001

L’estiu s’acosta: idees per gaudir en família!

L’estiu s’acosta: idees per gaudir en família!

L’estiu ja és aquí! Això significa dies llargs, sol i moltes oportunitats per passar temps en família. Però, trobar idees per a mantenir els nens entretinguts durant tot l’estiu pot ser tot un repte. No patiu, us presentem algunes recomanacions d’activitats per a gaudir de l’estiu.

A l’aire lliure

Temps a l'aire lliure per gaudir de l'estiu

La platja o la piscina és un clàssic que mai falla! Els nens s’ho passaran d’allò més bé jugant a la sorra, banyant-se a l’aigua i prenent el sol. Però que us sembla si aquesta remullada la fem en entorns naturals?

També podem gaudir de jocs a l’aire lliure en algun dels parcs del barri com el de la Pegaso, el d’Antoni Santiburcio o el Parc de la Trinitat Nova. Però també podem visitar altres de la ciutat, com el Turó Park on durant el mes de juliol continua el cicle d’espectacles.

Un bon lloc, aprop del barri, per fer un pícnic, jugar a la pilota o anar en bicicleta és al costat del riu en el Parc Fluvial del Besós.

L’estiu a casa

Manualitats per passar l'estiu

A casa també podem passar molt bones estones junts, fent manualitats amb paper, cartró, plastilina… Hi ha molts perfils a Instagram on ens ensenyen moltes activitats. Si voleu un per començar, us recomanem aprendiendoconsira o creative_child.

Els jocs de taula donen molt de si en tardes de pluja o de calor intensa. Podem jugar a casa o anar a la Biblioteca de Can Fabra, on podem provar in situ qualsevol dels seus jocs que tenen en catàleg o emportar-nos-el en prèstec cap a casa.

Preparar gelats amb fruita o altres plats de cuina també pot fer que passem una bona estona amb els infants, alhora que agafen destressa amb els estris i els hi ensenyem com portar una dieta saludable.

Després de dinar, és un bon moment per seure en família al sofà i veure alguna pel·licula. Tenim a disposició a la plataforma online de la Corporació Catalans de Mitjans Audiovisuals tot un recull de pel·lícules en català gratuïtament, amb una secció especial de cinema familiar.

L’estiu ens brinda l’oportunitat de llegir llibres de manera relaxada a la vegada que aprenen coses noves. De nou, la biblioteca és un bon fons de llibres, còmics, revistes… per fomentar el gust per la lectura.

Llocs d’interès

Tan si marxem de la ciutat, com si ens quedem, podem visitar diferents llocs com museus, teatres, festivals de música o tallers especialitzats. És una molt bona manera d’apropar la cultura als nostres infants.

Taller de ceràmica a l'estiu

Barcelona té molta oferta cultural, amb activitats programades pels mesos d’estiu, sobretot el juliol, de manera que podem realitzar activitats al Museu Marítim de Barcelona, el taller de bèsties i bestioles del MNAC, passar una tarda a la Pl. Margarida Xirgu amb les activitats gratuïtes del teatre Grec, veure una obra teatral al SAT, anar al cinema Phenomena a veure Inside Out 2 o en VOSE o fer un taller de ceràmica a Slowart.

Si encara necessiteu més idees, hi ha algunes webs on es mostren activitats per fer a diverses parts del territori com l’estiu molt o l’agenda d’activitats infantils de l’Ajuntament de Barcelona o l’agenda de què fer amb nens de Betevé.

El més important és passar temps junts i gaudir de la companyia dels vostres familiars i amics. Trieu les activitats que més us agradin i que s’adaptin a les vostres necessitats i gustos. Bon estiu!

CreaEscola Quality Certificate for Education Website