C/ Ramon Batlle, 39-45 - 08030 Barcelona

933 468 001

Tinkering, pensar amb les mans

Tinkering, pensar amb les mans

Per què diem que el tinkering, és pensar en les mans? Estem molt acostumades i acostumats a entendre l’art i la tecnologia com una creació per si mateixa, però sense relació amb altres matèries escolars (si no és que tenen com a finalitat la conclusió d’un projecte o el producte final d’una activitat concreta on es treballen sentiments, emocions o expressem les idees d’algun autor o autora en concret).

Però… i si li donem una volta?

I si aprofitem el potencial de l’art, la creativitat, l’experimentació, la tecnologia i la resolució de conflictes fent servir aquells elements artístics, estructurals, tecnològics o de rebuig que tenim al nostre abast per a resoldre, de manera eficaç i eficient, una situació fictícia o real que pugui afectar el dia a dia dels nostres alumnes?

A les nostres escoles creiem que podem tenir una possible solució, li diem tinkering o Arttic. És una manera de treballar el pensament amb les mans.

I això, com ho fem? Doncs experimentant amb assaig i error les possibilitats que ens donen materials diversos i les possibles combinacions per a poder-los donar ús de manera autònoma o, en algun cas, amb una petita supervisió per part de l’adult.

El nostre repte, ara mateix, a part de continuar millorant, innovant i desaprenent allò que pensàvem que sabíem és saber integrar aquests moments de creació lliure i pensament manipulatiu, que ens aporta el Tinkering, dins de les diferents àrees que realitzem a les nostres escoles.

Però, de la mateixa manera que fem a Tinkering i Arttic, l’assaig error ens ajudarà a trobar aquella possible solució a una situació que ens demana actuar de manera creativa.

CreaEscola Quality Certificate for Education Website